6 گام تا رسیدن به دنیای حرفه ای الکترونیک

دنیای حرفه ای الکترونیک
electronics-pro-world
قدم گذاشتن به دنیای حرفه ای الکترونیک

خیلی ها از من می پرسن چطور می تونیم در زمینه ی الکترونیک حرفه ای بشیم؟ باید از کجا شروع کنیم؟ چطور این مسیر رو طی کنیم؟

اول از همه چند تا نکته بگم:

1. قطعا روشن کردن یک مسیر، یک توضیح یک خطی یا تک جمله ای نداره و باید حوصله کنید.

2. چیزی که قراره آخر مقاله بگم همین اول میگم: این دیدگاه منه، ممکنه نقایصی داشته باشه، اما مهمترین مواردی که توی این سالها باهاش مواجه بودیم و دیدم خیلی از علاقمندان الکترونیک درش کمبود و نقص دارند ذکر کردم.

3. این مقاله برای من که یکی از کارهای اصلی ام آموزشه، یه جور خود زنیه، یعنی چی؟ یعنی اینکه معمولا میان به دروع میگن بیاین در دوره ما شرکت کنید و ره صد ساله رو یه شبه برید، اما من متاسفانه باید حقیقت رو بگم، ره یه شبه ای نداریم، حداقل 5 تا 10 سال طول میکشه شما اونقدر حرفه ای بشید که وقتی به خودتون نگاه می کنید بگید من یه چیزی تو این حرفه حالیمه و حرف برای گفتن دارم!

4. کسایی که الکترونیک رو به چشم سرگرمی نگاه میکنن نیازی نیست این مسیر طولانی رو طی کنن و هر مدلی خواستن میتونن این راه رو به سلیقه ی خودشون برن، در همه ی دنیا هم مرسومه که عده ای دوست دار الکترونیک داریم که فعالیت هایی در این زمینه دارند. برای این دوستان نمیشه خیلی تعیین مسیر کرد. خلاصه مخاطب این مقاله، این دوستان نیستند، کتاب ها و راه های بسیار خوبی هم برای این عزیزان سراغ دارم.

5. هر گامی که ازش برای حرفه ای شدن صحبت میشه، حتما شامل تئوری های حفظی، مفهومی و حل مساله میشه و در نهایت هم یقینا کارهای عملی و انجام آزمایشه که شما رو به درک درست می رسونه، یعنی هم باید بنشینید و با حوصله مدار حل کنید، هم مدارها رو ببندید و مونتاژ کنید و سیگنال گیری و …. ، پس کنار همه مسائل تئوری، شما نیاز به تجهیزات دارید، یا این تجهیزات رو در جایی که تحصیل الکترونیک می کنید در اختیار دارید، یا خودتون باید هزینه کنید و وسایل کار و آزمایش بخرید.

اما اصل مطلب:

من حرفه ای شدن در زمینه الکترونیک رو طی 6 گام تعریف کردم. 6 گامی که از نظر من هر مهندس الکترونیک باید برداره تا در زمینه کاری خودش سرآمد باشه

زیر بنای رسیدن به دنیای حرفه ای الکترونیک

گام اول – شناخت اولیه

شناخت اولیه

در گام نخست که زیر بنای همه چیزه، شما باید اطلاعاتی خیلی کلی از الکترونیک پیدا کنید. آشنایی با قطعات یکی از مواردی است که به شما در این راه کمک می کنه، طی مقاله های آینده، سعی میکنم کتابهای خوبی رو در این زمینه معرفی کنم.

گام دوم – تحلیل مدار

قطعا هر مهندس الکترونیک باید تحلیل مدار خوبی داشته باشه، تحلیل مدارهای الکترونیکی از تحلیل مدارهای غیر فعال یا passive شروع میشه که شامل مدارهای سری و موازی و شبکه های مقاومتی است و کم کم وارد دنیای شارژ و دشارژ خازن و سلف می شید. تحلیل ها با مدارهای جریان مستقیم آغاز میشه و بعد وارد دنیای مدارهای جریان AC یا متناوب می شید.

گام سوم – تحلیل مدار الکترونیکی

مدارهای الکترونیکی ماجراش از آشنایی با ساده ترین نیمه هادی، یعنی دیود شروع میشه و رفته رفته میفتید توی دنیای ترانزیستورهای BJT و بعد هم FET و ماسفت های دوست داشتنی، تحلیل ها هم شامل رفتار DC و AC میشه که هر کدوم جذابیت خودش رو داره.

گام چهارم – مدارمجتمع خطی و تکنیک پالس

مسلما وقتی اینقدر خوب به تحلیل و درک درست از مدارهای ساده رسیدید، باید کم کم خودتون رو به دانش تحلیل مدارهای بزرگتر آماده کنید. مدار مجتمع خطی و تکنیک پالس، شما رو به این هدف می رسونه، اینجا با مفاهیمی مثل تحلیل سیگنال کوچک و سیگنال بزرگ هم آشنا می شید.

گام پنجم – مهارت افزایی

حالا دیگه وقتشه یاد بگیرید برد مدارچاپی طراحی کنید، یاد بگیرید قطعات رو روی بردی که ساخته شده مونتاژ و دمونتاژ کنید، و همچنین کدنویسی یاد بگیرید. کدنویسی خیلی مفهوم گسترده ای داره، چون قطعات، سخت افزارها و محیط های گوناگون، کدنویسی جداگانه ای دارند. میکروکنترلر و CPLD و FPGA و DSP و SOC و خیلی قطعات دیگه نیاز به کدنویسی دارند، همین طور گاهی لازمه نرم افزارهایی نوشته بشه که بتونن روی یک سیستم عامل خاص اجرا بشن، چی شد ترسیدید؟! نگران نباشید، نیاز نیست یک مهندس حرفه ای همه ی اینا رو بدونه، اما با هریک از موضوعاتی که گفتم آشنایی اولیه داشته باشید، در کنارش اصول برنامه نویسی برای حداقل یک میکروکنترلر رو بدونید و از پس نوشتن یه برنامه ساده بر بیاید.

گام ششم – تعیین مسیر برای حرفه ای شدن

مسلما بعد از طی این مسیر و رسیدن به این نقطه، وقتشه که شما تصمیم بگیرید در چه زمینه ای می خواید متخصص بشید. بنابراین لازمه در زمینه ای که قراره متخصص بشید دانش و مهارت خودتون رو افزایش بدید. زمینه های کاری برای رشته الکترونیک بسیار متنوعه، از کار تعمیرات گرفته، تا مونتاژ تخصصی، طراحی برد، پاور الکترونیک، تقویت کننده های صوتی، کدنویسی میکروکنترلر، کدنویسی FPGA و بسیاری از تخصص های دیگه که هر کدوم برای خودش دنیایی است.

سخن آخر

  • قطعا شما نیاز به مباحث ضروری و پایه ای دارید، دروس ریاضی و فیزیک مقدماتی و الکترو مغناطیس جزو همین ضروریاته
  • یه موارد ضروری دیگه رو هم فراموش کردم، مثل مدارهای دیجیتال که مفاهیم اولیه از مدارهای ترکیبی و ترتیبی دیجیتال بسیار بسیار مهمه
  • علاوه بر این هر مهندسی نیازه که به زبان انگلیسی هم برای ترجمه متون و تبادل اطلاعات با سایر مهندسان دنیا مسلط باشه
  • انتخاب یه مسیر درست برای آموزش اصولی بسیار مهمه، خیلی از آموزش ها هم شما رو از مسیر دور می کنند و هم کم کم شما رو دلسرد و نا امید میکنن، پس بهتره حتما دنبال آموزش های حرفه ای باشید. انتخاب کتاب و ویدئو و آموزشگاه میتونه خیلی شما رو به هدف نزدیک یا ازش دور کنه.
  • در زمینه حرفه ای شدن برای طراحی برد، از نقطه ی آغاز تا انتهای راه، حتما روی آموزش های چیلابرد حساب کنید.

مشاوره رایگان آنلاین

با ما راحت باشید. هر سوال و درخواستی دارید به راحتی با تماس بگیرید تا مشاوران ما به صورت رایگان به شما خدمت رسانی نمایند.

امتیاز :
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading...
به اشتراک بگذارید :


دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.Required